Map Editor és egy új S.W.I.N.E.
GHub Platform · Гайд · 0 ответов · 17 просмотров

Először az Editor hollétét szeretném megmutatni. (ez azoknak szól, akik még nem fedezték fel) 1. Keresd meg a "S.W.I.N.E. HD Remaster" nevű játékot a bal oldalon található sávon, ahol a játékaid vannak elhelyezve. 2. Kattints rá JOBB egérgombbal. 3. Válaszd ki a lenyíló menüben a következőket (sorrendben): - Kezelés - Helyi fájlok böngészése - (a fájlok közt): "editor.exe" Az Editor megnyitását követően egy fekete képet fogsz látni. Ez azt jeleni, hogy még nem nyitottál meg semmilyen szerkeszthető pályát, vagy nem hoztál még létre egy újat. Két opció lehetséges: A felső sávban arra kattintasz, hogy "File/New" vagy "File/Open..." . A megnyitás esetében (lásd: "File/Open..." ) kattinthatsz egyszerűen a fekete képre is, így a Windows Intéző fog megnyílni. Az Intézőben az Editor előszöri használatakor még nem látod egyből a S.W.I.N.E. Map-jait, viszont szerencsére ez könnyen orvosolható. (keresd meg a Rendszerfájlok közt a "Steam" nevű mappát, majd a "steamapps" mappában a "S.W.I.N.E. HD Remaster" -t) ---> (az editor nem lesz látható, hiszen az Editorral nem lehet az Editor-t megnyitni) Ekkor ezt a műveletet úgy is meg tudod csinálni, hogyha egyszerűen kimásolod az elérési utat az intézőből. Én ez utóbbit javaslom, hiszen ez a legbiztosabb és a leggyorsabb. A következő mappákat nyisd meg, hogy lásd a pályákat: "gamedata/base/multimaps" ---> Amennyiben másik mappába helyeznéd az általad létrehozott pályákat, vagy csinálnál egy mappát, ahonnan megnyitod a pályáidat, figyelj arra, hogy a "multimaps" mappa tartalma lehetőleg ne sérüljön, hiszen ez a mappa tárolja a többjátékos pályákat, így ha az üres, vagy nem egyezik másik játékosok által használt SCENE fájlokkal, akkor előfordulhat, hogy nem leszel képes együtt játszani másokkal. (ez általában kevésbé jellemző, viszont előfordulhat) Miután van megnyitott, avagy létrehozott munkafelületed (mapod) akkor tudnod kell, hogyan szerkeszd. Legfelül látnod kell egy fejlécet, ahol az Editor legalapabb tulajdonságai vannak, kezdve a "File" nevű gombbal. Itt a gombokra írt lehetőségek angol neveit látod. (a képen nincsen megnyitott map, csak illusztráció) 1. File ---> Minden lehetőség, amely a fájlokra öszpontosít. 2. Edit ---> Itt lehet az éppen szerkesztés folyamatában lévő, megnyitott fájl módosításait visszavonni...stb. 3. View ---> Ezen a panelen lehet beállítani különböző eszközöket, melyek a szerkesztést segítik elő. 4. Mode ---> Itt lehet látványelemeket, effekteket, egységeket beszúrni, beállítani. 5. River ---> Folyó létrehozása/szerkesztése 6. Help ---> Segítségkérő (nekem nem működött) 7. !Test in game! ---> A pálya tesztelése egyjátékos módban. Ha lejjebb viszed az egeret, találsz piktogrammal ellátott gombokat is. Ezek az alapgombok "kicsomagolt" változatai, (értsd: az alapgombok lenyíló részeinek egyszerűbb elérési útja) Az ez alatti sor pedig a "piktogramos" azaz a szerkesztési irány egyéb lehetőségei, mint pl. létrehozás, odébb helyezés, forgatás...stb. Ezen útmutatómat már sokkal régebben alkottam, viszont azóta több dolgot fedeztem fel és alkottam. Az Editor használata nem egy nagy dolog ezeket az új dolgokat is figyelembe véve. Azt állítottam, hogy csak is kizárólag a "Test in game" füllel lehet a pályákat elindítani, melyeket készítesz, de ez csak félig igaz. Jelen tudásom és tapasztalataim alkalmazásával könnyűszerrel alkothatok saját kampányt, írhatom át a változókat a játékban, és sok más egyéb alapvető dolgot lehet még átvariálni. Természetesen ez még nem a játék exe fájljának a módosítása, mivel az a tömörítés során nehezen visszafejthető a jelenlegi álláspont alapján. Ellenben sikeresen alkottam szinte egy teljesen másik játékot ugyan arra az exe-re és modell halmazra. Akit érdekel a játék szabályainak módosítása, az editor használata, vagy csak szimplán új kihívásokat próbálna ki, a lentebb megjelölt linken tudtok taggá válni. További információkért keress meg a szerveren! Örülök, hogy van, akit érdekel a játék sokszínűbb arca is :) Az elkészített pályákat régebben úgy tudtam, hogy csak a "Test in game!" funkcióval tudok játszani, viszont most már az elkészített pályákat bele tudjuk helyezni a játék küldetései közé. A játék fájljainak átírása nem megy olyan könnyen, s az editor.exe más részeihez is tudok (magyar/angol nyelven) segítséget nyújtani. Felkeltettem az érdeklődésed? Csatlakozz hozzánk: https://discord.gg/YXzhDgC7FK English version of this guide --- Источник: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2695069789
ИсточникGHub Platform · автор07.09.2026, 00:54:39
Először az Editor hollétét szeretném megmutatni. (ez azoknak szól, akik még nem fedezték fel) 1. Keresd meg a "S.W.I.N.E. HD Remaster" nevű játékot a bal oldalon található sávon, ahol a játékaid vannak elhelyezve. 2. Kattints rá JOBB egérgombbal. 3. Válaszd ki a lenyíló…
Войдите, чтобы писать в группе